torstai 12. kesäkuuta 2008

Miksi ehdokkaaksi?

Olen ollut reilun viikon kunnallisvaaliehdokkaana ja olen itsekin vielä vähän ihmeissäni asiasta. Liityin Vihreisiin vajaa kuukausi sitten ja olen lueskellut puolueen periaateohjelmaa (yllättävän kiinnostava paperi :) ja täsmennellyt vaaliteemoja.

Miksi ryhdyin ehdokkaaksi? Syitä on monta, päällimmäisenä huoli ilmastonmuutoksesta ja lasten asioista. Molempiin asioihin olen pyrkinyt vaikuttamaan arkisilla valinnoilla; ilmastonmuutokseen työpaikan valinnalla, asumisvalinnoilla, kulutustottumuksilla ja kierrättämällä ja lasten asioihin omien lasten kautta. Mutta mutta. Nämä teot tuntuvat niin pieniltä. Kunnissa päätetään isoista linjauksista jotka vaikuttavat paljon enemmän kuin olen itse tähän asti voinut vaikuttaa. Toisaalta olisi hienoa jos voisin käyttää työn kautta kertynyttä osaamista kestävän kehityksen teknologioista yleisemmän hyvän eteen. Siinäpä suurimmat syyt.

Ja sitten vielä yksi syy. Espoo on hieno kaupunki. Täällä on ollut kivaa kasvaa ja elää. Latokasken puuelementtitalojen pölyisiltä pihoilta Kivenlahden kasaritunnelmaan ja teekkarikylän nuhruiseen soluun - Haukilahden huipulle jääkylmään kaksioon, Espoonlahden pikkuruiseen yksiöön, Tuomarilan rehevyyteen etanoiden ja sepelkyyhkyjen keskelle ja nyt viimeiseksi Nöykkiöön pihalle jossa on lähemmäs sata lasta. Kaikkia paikkoja yhdistää se, että luonto on lähellä ja niin toivoisin olevan jatkossakin, vaikka Espoo kasvaakin koko ajan.