maanantai 11. elokuuta 2008

Eskarikokemuksia Espoossa

Espoossa esikouluopetus jakaantuu osin päiväkoteihin ja osin koulujen yhteyteen. Mietimme puolitoista vuotta sitten kumpi olisi vanhemmalle lapsellemme parempi vaihtoehto, ja päädyimme hakemaan koulun yhteydessä olevaan eskariin. Tärkeimpänä syynä oli mahdollisuus tutustua tuleviin koulukavereihin ja kouluun ennen ekaluokkaa.

Ratkaisu osoittautui onnistuneeksi, mutta joitain ongelmiakin oli. Eskariopetus itsessään oli erittäin laadukasta ja vakuuttavaa ja poikamme viihtyi erittäin hyvin, mutta eskarin yhteydessä toimineessa iltapäivätoiminnassa hoitajien vaihtuvuus oli erittäin suurta. Ryhmän koko oli myös suuri; välillä iltapäivisin meno yltyi melko hurjaksi kun yli kolmekymmentä päivän väsyttämää lasta olivat samoissa tiloissa. Kerran kävi niinkin, että aamuvuorossa ollut hoitaja oli lähtenyt pois kesken työvuoron ilmoittamatta asiasta kenellekään, ja lapset jäivät yksin kunnes lapsiaan hoitoon tuoneet vanhemmat huomasivat ettei hoitajaa ollut paikalla. Positiivisesti ajatellen tällainen tietysti totuttaa lapsia kouluun, jossa aikuinen ei ole aina paikalla. Hurjalta se silti tuntui.

Nyt kuitenkin odottelemme innolla nuoremman poikamme eskarin alkua, samassa tutussa paikassa. Toivottavasti tällä kertaa hoitajien vaihtuvuus on pienempi.