maanantai 28. helmikuuta 2011

Iltapäiväkerhot ja taimenpurot

Kahdessa viimeisessä valtuuston kokouksessa olen edistänyt erityisesti kahta asiaa: koulujen iltapäiväkerhojen tilatarpeita ja Espoon taimenpurojen ja -jokien suojelua.

Kuukausi sitten valtuustossa käsiteltiin Mainingin koulun peruskorjaussuunnitelmaa. Suunnitelmissa ei kuitenkaan oltu huomioitu iltapäiväkerhon tilatarpeita. Eka- ja tokaluokkalaisten iltapäivätoiminnalle olisi kuitenkin saatava tilat uudistuneesta koulusta, ettei pienten koululaisten tarvitse mennä iltapäiväkerhoon Ala-Kivenlahteen asti. Asiasta tehty toivomus hyväksyttiin valtuustossa yksimielisesti.

Tänään puolestaan valtuustossa on käsittelyssä valtuustoaloite, jonka jätin viime kesänä. Aloite koskee virtavesien suojelua. Espoossa on runsaasti arvokkaita puroja ja jokia, joihin nousee alkuperäisiä Itämerenkin mittakaavassa arvokkaita taimenkantoja sekä vaellussiikaa. Kutupaikat ovat kuitenkin uhattuina mm. vedenoton, kuivien kesien ja lisääntyvän maankäytön ja jokiin huuhtoutuvien hulevesien johdosta. Aloitteessa esitettiin arvokkaimpien virtavesien suojelua. Aloitteen jättämisen jälkeen on suojeltu jo yksi virtavesikohde, Kvarnbyån, ja muiden arvokkaiden kohteiden suojelua selvitetään parhaillaan. Suosittelen kaikille kevätretkeä näihin hienoihin aloitteen selostusosassa kuvattuihin luontokohteisiin!