maanantai 21. toukokuuta 2012

Syksyn tuomaa: luonnonsuojelua, ilmastotyön etenemistä

Poliittinen syksy käynnistyi vauhdikkaasti perinteiseen tyyliin: talous on epävarma, veroprosentit herättävät kiihkeitä kommentteja suuntaan kuin toiseenkin ja budjettivääntöjä ennakoidaan ankaralla lobbauksella kaikissa mahdollisissa väleissä.

On jotain hienoa ja ainutlaatuistakin.

Ympäristölautakunnan ensi kokouksessa päätämme kahdesta uudesta luonnonsuojelualueesta, joita on valmisteltu tekemäni aloitteen pohjalta. Saanemme suojeluun upeita virtavesikohteita joista enemmän myöhemmin. Jo keväällä suojeltiin Kvarnbyån hieno jokilaakso, johon kannattaa käydä tutustumassa.
Muutakin mukavaa on.

Espoon ilmastotyö on edennyt ja syksyn aikana saamme valtuustoon käsiteltäväksi päivitetyn toimenpideohjelman, jossa ilmastostrategian tavoitteisiin vastataan napakoilla toimenpiteillä joiden päästövähennysvaikutukset on nyt myös laskettu ja arvioitu. Iso laiva kääntyy hitaasti, mutta onneksi edistystä kuitenkin tapahtuu. Tänään valtuustossa esitin kyllä kritiikkiäkin siitä, että Espoon rakennusjärjestys uusittiin ilman energia- ja ekotehokkuusasioiden huomioimista. Onneksi kuitenkin heti samalla käynnistettiin prosessi uudesta rakennusjärjestyksen päivityksestä, jossa energia-asiat ovat mukana. Välillä on vaikea ymmärtää, miten hitaita nämä päätöksentekoprosessit todellisuudessa ovat.